Epilare definitiva

epilare definitiva IPL

Salon Epilare definitiva SPL Sei Bella Iasi


  Majoritatea femeilor viseaza sa scape de parul nedorit pentru totdeauna. Mai nou si barbatii care participa la concursuri / prezentari simt nevoia de a scapa pentru totdeauna de parul nedorit. Tehnologia ne aduce destul de aproape de acest vis. Salonul Sei Bella va ofera epilare cu lumina pulsata SPL; cea mai noua modalitate de epilare permanenta cu rezultate vizibile de la prima sedinta.

Cum actioneaza SPL pentru o epilare definitiva
Lumina pulsata SPL (square pulsed light) patrunde prin piele si este absorbita de melanina firului de par. Aceasta absorbtie de energie duce la incalzirea firului de par pana la temperatura necesara distrugerii radacinii sale (foliculul). Sute de foliculi sunt distrusi la un puls de lumina, iar parul va cadea in circa 2 saptamani.

Toate tipurile de par pot fi epilate definitiv?
- Cele mai bune rezultate sunt obtinute pentru parul mai inchis la culoare (mai bogat in melanina).
- Firele deschise la culoare sau foarte fine sunt mai dificil de tratat.
- Firele de par alb sau rosu nu pot fi tratate cu aceasta metoda.
Avand in vedere ca pielea contine de asemenea melanina, este important ca aceasta sa nu fie prea inchisa la culoare. Melanina din piele opreste o parte din lumina care ajunge la foliculul de par si exista o mare scadere a eficientei, precum si un risc crescut de dureri sau arsuri. Este foarte importanta evitarea bronzarii (naturale/artificiale) inaintea tratamentului.

Este dureroasa epilarea definitiva SPL?
Senzatia de durere este extrem de variabila de la un individ la altul; depinde de concentratia de melanina din piele, dimensiunea parului, densitatea lui, etc. nedepasind in general senzatia de piscatura. Este de remarcat faptul ca o senzatie de durere sau usturime poate persista timp de 1 pâna la 2 ore dupa o sesiune.

Exista efecte secundare la epilarea definitiva SPL?
In anumite cazuri, poate aparea roseata in zona tratata, edem local sau "peri-follicular papulae" (pielea de gaina). Aceste efecte dispar la cateva ore de la tratament. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, nu exista efecte secundare vizibile.

Cum stim daca tratamentul a fost eficient?
In majoritatea cazurilor nu exista efecte vizibile. Este posibil imediat dupa tratament, sa trageti de firul de par folosind o penseta. In cazul in care poate fi indepartat foarte usor este dovada unui bun rezultat. Pielea de gaina sau roseata aparuta in jurul firului de par indica faptul ca tratamentul a avut succes.

De ce dureaza pana cad firele de par?
Dupa o sesiune de eplirare definitiva SPL parul se desprinde de radacina dar ramâne inca in teaca. El iese progresiv din teaca in timpul reinnoirii epidermei. Acesta este motivul pentru care timp de una pâna la trei saptamâni parul pare sa fie in crestere. O usoara exfoliere la 10-15 de zile de la o sesiune poate accelera caderea firelor de par.

Imi pot relua activitatea obisnuita dupa o sesiune de tratament?
Activitatea normala poate fi reluata imediat dupa tratament. Singura limitare se refera la expunerea la lumina soarelui. Este necesar a se evita expunerea la soare sau in cazul in care acest lucru nu este posibil este necesar sa se utilizeze o crema protectoare. In cazul in care pielea este sensibila o crema hidratanta sau calmanta poate fi aplicata.

De ce sunt necesare mai multe sesiuni?
Razele SPL actioneaza asupra firelor aflate in faza de crestere. Statistic doar aprozimativ 20% din firele de par se afla simultan in aceasta faza. Deasemenea datorita modificarilor hormonale sunt activati periodic si foliculi care nu au avut fire pana atunci. De aceea, in functie de fiecare persoana uneori sunt necesare sedinte ulterioare.

Cate sesiuni de epilare definitiva SPL sunt necesare?
Numarul de sesiuni depinde de culoarea de par, amplasare, durata ciclului de crestere a parului, zona tratata si de factorii genetici. De aceea, este dificil sa se estimeze un numar de sesiuni cu exactitate. Cu toate acestea este general acceptat ca o medie de sase sesiuni da rezultate foarte bune.

Care este diferenta fata de metodele clasice?
Toate metodele traditionale (ceara, penseta, aparat de ras, crema, etc) sunt doar temporare. Epilarea definitiva folosind SPL ofera rezultate de foarte lunga durata.

Avantajul fata de electroliza/laser?
Aceste metode dureaza foarte mult, uneori si cativa ani. Este necesara tratarea individuala a fiecarui fir de par. Electroliza presupune inteparea cu un ac, ceea ce poate fi dureros sau chiar lasa urme. Epilarea definitiva SPL permite tratarea unor suprafete mari in timp relativ scurt.

Avantajul fata de IPL - lumina intens pulsata ?
Aceasta metoda este asemanatoare cu specificatia ca in IPL se foloseste o lumina mai puternica pe o durata mult mai mica de timp. Epilarea definitica SPL are un risc mult mai scazut de efecte secundare.